emil

Herfstdag zo gewoon
eerste kreet, kleine handjes
dag broer en dag zoon.

Op 6 november – de warmste 6 november sinds het begin van de metingen – was het eindelijk zover. Na enkele weken voorweeën werd plots duidelijk dat onze kleinste man klaar was om van mijn buik naar onze armen te verhuizen. Bij een derde kan het snel gaan, hoorden we altijd maar naar mijn gevoel ging alles zo rustig. De weeën werden nooit heel sterk maar hadden toch resultaat. Vijf uur na onze aankomst in het ziekenhuis was daar al je eerste kreet. We konden het niet rustiger gedroomd hebben.

Voor elk van onze kinderen kozen we een dier dat op het geboortekaartje in een landschap stond aangepast aan het seizoen waarin ze geboren zijn. Jule was een hert in een zomers woud, Otis een beer in een minimalistisch sneeuwlandschap. Voor Emil kozen we een vos in een warm, oker herfstlandschap. Broer en zus wachten hem op in het dal.

De ginkgo boom is een boom met betekenis en het blad krijgt de mooiste okerkleur in de herfst. De haiku aan het begin van deze post kwam op de achterzijde. Het kaartje werd gedrukt in boekdruk door letterpers uit Amersfoort. Naast kleur geeft deze druktechniek ook diepte aan het vlakke karton, wat alles wat tot leven brengt.

IMG_20181129_115124In de doopsuiker komt deze warme kleur terug: in de honing (zag je de woordspeling met zijn naam?), de kleurpotloden de de goudbruine koekjes van Baked (die niet alleen mooi maar ook onweerstaanbaar lekker zijn :-)). Voor de kinderen maakten we een kleurplaat van het kaartje.IMG_20181129_114348

IMG_20181129_115017

Naast herten en beren, heb ik nu ook een zwak voor alle stoffen en prints met vosjes 🙂 – hierover lees je later meer. Maar ook zelf prints maken met de Silhouette Cameo is minstens even leuk. Zo maakte ik al onderstaande t-shirt voor als de kleine man wat groter is.

Oh ja… een paar weken terug was het garen van mijn overlock op… paniek :-). Ik heb me in afwachting van de levering van nieuwe spoelen wat beziggehouden met knooptechnieken en een bijtring en tutketting met naam gemaakt. Helemaal niet moeilijk en met een leuk resultaat, toch?IMG_20181129_114004

Leuk dat je bent komen lezen! Wie nog niet uitgelezen is, kan doorklikken naar de teddy-sweater. Ik ben benieuwd te horen wat jullie denken van het vosje in de herfst-thema!

2 gedachtes over “emil

  1. Pingback: 2 + 1 =

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s