Teddy-love

Intussen is ons gezin een kindje rijker geworden. We genieten dezer dagen vooral van dat klein bolletje geluk. En we verbazen ons erover dat we nu ècht met vijf zijn :). Het naaiwerk gaat even heel rustig aan.

Net voor de geboorte maakte ik de teddy-trui van WISJ-designs. Het idee ontstond bij de lancering van het patroon want een teddy-patroon… vraagt om een teddy-uitvoering, toch? Het lossere model deed me denken aan de ruime winterse kersttruien. Ik wou voor de twinning outfit van grote broer en grote zus dan ook winterse-truien stof maar met een hedendaagse look. Dit werd een jacquard van Madeline De Stoffenmadam.

De versie van grote zus kreeg HYGGE in geflockte letters op het bovenste deel. Grote broer kreeg de beren-versie met oortjes en een geflockte berensnuit. Hieronder maakte ik nog een korte werkbeschrijving voor wie ook graag met oortjes aan de slag gaat.

En nu maar gezellig genieten, Hygge, rondom dat nieuwe knuffelkindje!

2018-11-05-18-02-28.jpg2018-11-05 18.02.38

TUTORIAL

Om de oortjes mooi rechtop te houden, kan je de naad in het voorpand best niet naar boven strijken. Overlock het onderste en bovenste deel apart.

img_20181102_130839.jpg

Neem het patroon van het oortje over (de naadwaarde is inbegrepen) en knip vier maal uit. Naai de oortjes met de goede kanten op elkaar maar laat de onderzijde open. Knip in, keer om en geef een stiksel rondom rond. Breng de buitenste merktekens naar het midden toe zodat de oortje een plooitje krijgen (zie foto hieronder).

oor-3.jpg

img_20181102_123314.jpg

Naai vervolgens de oortjes tussen de beide delen van het voorpand. Als extra hulp om de oortjes rechtop te houden, kan je nog een stiksel geven aan de binnenzijde, op het oortje en de naad van het onderste deel van het voorpand. Tot slot, stik je nog het sierstiksel op de voorzijde op het bovenste deel. IMG_20181102_124330IMG_20181102_130656

Ook Neeltje van Smospotten en snoesjes maakte een leuke berentrui met het teddy-patroon!

Dankje om te komen lezen.

Klik hier door naar het jasje van Boris.

Een gedachte over “Teddy-love

  1. Pingback: emil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s