Handmade happiness

2018-09-23 12.19.142018-09-23-12-17-04‘Our happiness is handmade’ is de leuze van Helen B. Met de lancering van een Helen B-stoffenreeks, in samenwerking met About Blue Fabrics, wordt die handmade happiness nu nog meer verspreid. Er zijn vier verschillende prints die op witte en grijze French Terry gedrukt werden – een heerlijk veelzijdige stofkeuze en de meeste prints zijn bovendien unisex.

Na een paar keer een goed-verkopend stofje gemist te hebben, bestelde ik de Upside-downgirl zo gauw ze beschikbaar was. En dan lag de stof daar, in al haar happiness :-). Er paste nog wel een winters jurkje in de kast van grote zus – en de French Terry zou zeker voldoende warm zijn. Ik wilde graag een schouderdetail toevoegen dus zocht ik een eenvoudig basispatroon. Het werd het tricot-jurkje van de dromenfabriek.

Aan het voorpand knipte ik 4cm af aan de bovenzijde, aan het achterpand 2cm. In één deel knipte ik hier een patroon voor het schouderstuk. Hierin knipte ik een stuk imitatie ‘omgekeerd-schaap’ als schouderdetail.

2018-09-23-12-16-52-12018-09-23-12-16-25

Er bleef nog een restje over van de vrolijke stof – ideaal voor bijpassende wanten. Lily en Woody maakte een paar jaar geleden een super tutorial voor op maat gemaakte wanten. Met dit stappenplan kan je niet missen! Voor de voering gebruikte ik een dikkere sweaterstof – naadwaarde 2cm. Het bontje voor de boorden rekt hoegenaamd niet mee en was zeer stug om te naaien – zelfs met de ledernaald… In drie keer lukte het uiteindelijk wel :-).

2018-09-23-12-16-082018-09-23-12-33-09

Oh ja… last but not least! Grote zus stond erop dat ook ‘Molly’ bij op de foto stond. Bij deze, je vous présente… 😀 2018-09-23-12-06-55.jpg

Dankjewel voor je bezoek!

Lees hier verder over een ander winters jurkje

 

5 gedachtes over “Handmade happiness

  1. Pingback: fluffy friday
  2. Pingback: Boris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s