La rentrée!

Terug van een tijdje weggeweest :). Begin november verwachten we de geboorde van baby III en zo kwamen naaien/fotograferen/bloggen even wat op een lager pitje te staan… De laatste tijd tekende ik aan het geboortekaartje, werden doopsuiker-ideëen uitgewerkt, hebben we geklust in huis en kregen de plannen voor een grotere verbouwing meer vorm.

Maar voor de eerste schooldag kroop ik terug achter de machine. Bij Veritas vond ik een roze glitter-stof (grote zus is wild van roze én glitters dus dat is makkelijk scoren zo). En het moest een jurkje worden, want ook daar is grote zus fan van. Na enkele Sien jurkjes met bouclé en flamboyante flamingo’s, wilde ik de Lena-jurk van wensjesofie eens uitproberen.

2018-08-11-14-34-12Het originele patroon heeft een dubbele plooi achteraan en kan met korte of lange mouwtjes uitgewerkt worden. Nu houden wij hier nogal van giletjes… en een detail op de voorkant leek een leuke extra. Daarom paste ik de aanpassingen die nodig zijn voor de vouw achteraan op de voorkant van het jurkje toe. De vouw legde ik niet naar buiten maar naar de binnenzijde toe.2018-08-11-14-22-16-212018-08-11-14-33-27De achterkant werd één doorlopend rugpand. Vooraan gaf ik een sierstiksel om het bovenste en onderste deel van het voorpand mooi vlak te laten vallen. Op de plooi vooraan kwam een strikje ter afwerking. Bling-bling, en grote zus is content! 2018-08-11-14-35-062018-08-11 14.19.47Het (jawel-glitter ;-)) giletje in blauw-wit vond ik enkele weken terug op de rommelmarkt. En nu maar duimen dat dochterlief even rise-and-shiny zal zijn als we weer in het ritme van de zotte morgens komen. Hoewel… de structuur en regelmaat van de schooldagen voor ons allemaal ook wel wat welgekomen zijn.

 

 

Dankjewel om te lezen!

Klik hier door naar kleine broer zijn geborduurde trui…

4 gedachtes over “La rentrée!

  1. Pingback: Handmade happiness
  2. Pingback: fluffy friday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s