my first backpack

Dat Iris van Oekeboeleke een krak is in het bedenken en uitwerken van patronen bleek eerder met de Bobbieshort en de Lucyjurk. Begin december was het opnieuw juichen wanneer My first backpack gepubliceerd werd: een gratis patroon voor een praktische schooltas. Ik heb een stapel stoffen en to-do patronen liggen maar dit aanstekelijk model kreeg voorrang op de andere projecten.

2017-12-29 12.41.06.jpgHet patroon komt in twee maten – small en medium – en is dankzij de overzichtelijke tutorial ook voor beginnende naaiers een haalbare kaart.

2017-12-29-12-33-37.jpgDe rugzak heeft een groot binnenvak en twee kleinere vakken aan de voorzijde. Naast de maat, geeft het patroon ook twee opties voor de sluiting: met clipsen of met een verborgen magneetsluiting. Voor deze eerste rugzak koos ik voor de magneetsluiting. De bronskleur van de sluiting komt ook elders in de rugzak terug.

 

Voor de buitenstof koos ik een winterse teddy, gecombineerd met een zalmkleurige voering met wasknijperpatroon. Het koord in bijpassende kleur wordt gewoon gestrikt.

2017-12-29-12-57-22.jpg

Omdat een kleuterrugzak wat te verduren krijgt, gebruikte ik voor de onderkant een restje leder. Het is een soepel leer dat met een ledernaald op een gewone machine relatief vlot verwerkt. De linten – aan de binnenzijde versterkt met vlieseline – kunnen op lengte worden gebracht met bronskleurige D-ringen.

2017-12-29 12.29.22.jpg

Aan de binnenzijde kwam – hoera – het nieuwe label, een vroeg kerstcadeautje voor mezelf. Daarnaast kwam nog een lus met een sleutelhaakje.

2017-12-29 15.20.48.jpg

Ik gebruikte het patroon net als Iris het beschreef maar maakte wel de klep 4cm langer zodat de magneetsluiting wat lager op de voorzakken valt.

Grote zus was meer dan content. Voorlopig worden haar knuffels in de nieuwe rugzak vervoerd maar hij bleek ook al uitermate geschikt om een dutje op te doen :-D.

Bedankt om te lezen!

Verder

6 gedachtes over “my first backpack

  1. Pingback: vesper tester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s