flamingo a gogo

2017-11-11 14.23.07.jpg

Van sommige patronen kan ik maar niet genoeg krijgen – omdat ze zo mooi zijn maar ook vlot werken en altijd goed vallen. De Fons/Sien van Wensje Sofie is zo’n patroon dat al meermaals met succes gemaakt werd. Door de varianten Fons (een sweater) en Sien (een jurk), de varianten voor de mouwboorden en de optionele ruffle is het patroon heel veelzijdig. Het truitje is bovendien unisex – ook voor kleine broer ligt er een Fons te wachten op de laatste afwerking. En last but not least – het patroontje is gratis.

2017-11-11 14.25.49.jpg  2017-11-11 13.15.27.jpg

Voor deze Sien-uitvoering probeerde ik de combinatie van verschillende stoffen voor rok en bovendeel. Ik wilde een trui-met-rok-effect maar met de handigheid van een jurk. Hiervoor voegde ik enkel 3cm. naadwaarde toe aan de onderzijde van het voor- en achterpand i.p.v. de gebruikelijke 1cm. Na het rimpelen van de rok, stikte ik deze met de overlock vast aan het bovenlijf. Vervolgens plooide ik het geheel 1,5 cm. terug om een zoom te stikken.

2017-11-11 13.14.10.jpg

Grote zus is blij met het prinsesgehalte van de rok, ik hou van het grijsgroene wat het jurkje toch net iets stoerder maakt. Wat denken jullie? Kan deze aan voor school?

2017-11-11 13.15.34.jpg

Verder lezen

Een gedachte over “flamingo a gogo

  1. Pingback: A la rentrée!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s